Arktikum Tiedekeskus
Millaista on elämä maapallon pohjoisosissa? Miten ihmiset, kasvit ja eläimet ovat sopeutuneet äärimmäiseen kylmyyteen, hurjiin sääolosuhteisiin sekä voimakkaaseen valon ja pimeän vaihteluun? Tutustu pohjoisiin alueisiin ja niiden erityispiirteisiin tiedenäyttelyssä, joka kertoo arktisesta arjesta, pohjoisten kansojen elämäntavoista sekä alueen uusista haasteista, kuten ilmastonmuutoksesta ja globalisaatiosta. Näyttely tuo esiin monitieteistä arktista tutkimusta. Arktikumin tiedekeskus sijaitsee Rovaniemellä, ja on osa Lapin yliopiston Arktista keskusta.


Tiedekeskus Pilke
Tiedekeskus Pilkkeessä tutustut pohjoisen metsiin kaikilla aisteilla ja itse tehden. Pilke kertoo suomaisista metsistä – siitä, mitä ne meille antavat, mitä voimme metsässä tehdä ja minkälainen on suhteemme metsään. Tiedekeskuksessa opit tuntemaan metsien kestävää käyttöä ja saat tietoa metsiemme monipuolisista antimista, tuotteista ja hyödykkeistä. Pilke kertoo nykyhetkestä ja metsien moninaiskäytön mahdollisuuksista, valoisasta tulevaisuudesta.
Tiedekeskus Tietomaa
Tietomaa on tarjonnut huikeita elämyksiä kaikenikäisille jo vuodesta 1988. Suomen ensimmäisen yleistietokeskuksen katon alta löytyy on yli 150 toiminnallista kohdetta ja 3D-jättielokuvateatteri. Uusia näyttelyitä avataan vuosittain ja poistuvien näyttelyiden vetonaulat siirretään perusnäyttelyn osaksi. Näyttelyiden aiheet esittelevät tieteen ja tekniikan eri osa-alueita kiinnostavasti ja viihdyttävästi.


Sodan ja rauhan keskus Muisti
Sodan ja rauhan keskus Muisti kertoo sodasta edistääkseen rauhaa. Muisti on tiedekeskus, joka kertoo sodan vaikutuksista ihmisiin ja yhteiskuntaan. Viimeisintä teknologiaa käyttävät näyttelyt vievät kävijän sodan kokemuksiin. Muistin toiminta perustuu humanistisissa ja yhteiskuntatieteissä tehtyyn kotimaiseen ja kansainväliseen sodan tutkimukseen.
Tiedekeskus Heureka
Tiedekeskus Heureka Vantaan Tikkurilassa on monipuolinen elämyskokonaisuus, joka tarjoaa vuorovaikutteisia näyttelyitä, planetaarioelokuvia, tiedeohjelmia ja tapahtumia ympäri vuoden. Heureka jakaa oivaltamisen ilon keskimäärin noin 300 000 kävijän kanssa vuosittain ja kuuluu Suomen suosituimpiin vapaa-ajankeskuksiin.


Tekniikan museo
Tekniikan museo esittelee ja tallentaa monipuolisesti suomalaisen tekniikan historiaa, nykyisyyttä ja mahdollisia tulevaisuuden polkuja sekä kutsuu pohtimaan ajan, ihmisen ja teknologian suhdetta. Helsingin Vanhassakaupungissa sijaitseva museo on alansa valtakunnallinen vastuumuseo ja ainoa tekniikan alan yleismuseo Suomessa.
Joensuun Tiedeseura ry
Joensuun Tiedeseura ry edistää ja etsii keinoja tulevaisuuden tiedekasvatukseen. Yhdistys järjestää vuosittain SciFest-tiedefestivaalin, joka sisältää kymmeniä työpajoja, kilpailuja, luentoja ja vuorovaikutteisia näyttelyitä. SciFestin työpajoissa osallistujat pääsevät innostumaan ja oppimaan uutta tieteestä ja teknologiasta itse tekemällä ja kokeilemalla. Lisäksi yhdistys järjestää tiedekerhoja ja leirejä läheisessä yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa.


Suomen Metsämuseo Lusto
Lusto tarjoaa oivalluksia ja erilaisia näkökulmia metsän ymmärtämiseen. Metsäkulttuurin valtakunnallinen vastuumuseo sijaitsee Punkaharjulla, keskellä kauneinta itäsuomalaista harju- ja järviluontoa. Luston näyttelyt, tapahtumat ja kokoelmat kertovat ihmisen ja metsän vuorovaikutuksesta ennen ja nyt.
Suomen luontokeskus Haltia
Suomen luonto- ja retkeilykeskus Haltia on portti Nuuksion kansallispuistoon. Vastuullisesti toimivassa Haltiassa saat aidon elämyksen koko Suomen luonnosta. Haltian luontonäyttelyissä pääset kansallispuistojemme mahtaviin maisemiin ja luontopääkaupungin luontokohteisiin. Vaihtuvien näyttelyiden ja tapahtumien kautta Haltia ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin kuten ilmastomuutokseen ja luonnon tuomaan hyvinvointiin. Haltia tarjoaa koskettavia luontoelämyksiä, innostaa lähtemään retkelle Suomen luontoon ja tukee luontosuhteen syventymistä.


Turun yliopiston Tiedekeskus
Turun yliopiston Tiedekeskus keskittyy vapaa-ajan informaalin tiedekasvatuksen edistämiseen, sekä edistää tieteen popularisointia ja siitä kertomista biodiversiteettiyksikössä ja Turun yliopistossa. Tiedekeskus ja Lounais-Suomen LUMA-keskus järjestävät Lasten yliopiston tiedeaktiviteetteja, kuten tiedekerhoja, -synttäreitä ja -leirejä.
Avaruuspuisto Väisälä
Avaruuspuisto Väisälän kävijät pääsevät matkustamaan avaruuteen planetaarioelokuvien siivellä, näkemään Suomen suurimman optisen kaukoputken, vierailemaan suomalaisen huippuavaruusoptiikkayrityksen tiloissa sekä oppimaan niin tähtitieteestä kuin sen historiasta. Tiedekeskuksessa voi tutustua myös Yrjö Väisälään, yhteen Suomen merkittävimmistä tieteentekijöistä kautta aikojen ja myös hänen keksintöihinsä, jotka edelleen auttavat meitä arjessamme ja eri tieteen aloilla.


Tiedekeskus Soppi
Mitkä arvot ovat sinulle tärkeitä? Mitä meidän tulisi mielestäsi oppia? Kenelle sivistys kuuluu? Sivistyksen ja oppimisen tiedekeskus Sopessa katsotaan suomalaisen kasvatuksen ja koulutuksen tähänastisen tarinan kautta tulevaisuuteen. Soppi antaa käsityksen oppimisen kentästä kokonaisuutena, näyttelysisällöt pohjaavat humanistis-yhteiskunnalliseen tutkimukseen. Tiedekeskus Sopen toiminta-ajatuksen mukaan sivistystä luodaan joka päivä yhdessä oppien. Jokainen kävijä kutsutaan osaksi sivistyksen tarinaa.