Siirry suoraan sisältöön

Suomen tiedekeskukset ry perustettiin keväällä 2020, vuoden 2019 alussa alkaneen verkostoyhteistyön tuloksena. Verkoston päätehtävinä on edistää tiedekeskusten yhteiskunnallista vaikuttavuutta verkostoyhteistyöllä sekä vahvistaa kansallista tiedepääomaa ja yhdenvertaisuutta uusien lähestymistapojen avulla.

Missiomme

Rikastamme kansallista tiedepääomaa tiedekeskusten voimavaroilla, jotta tulevaisuuden haasteet ovat yhteisesti kaikkien ratkaistavissa.

Visiomme

Innostamme alati kasvavan joukon ihmisiä ja yhteisöjä tieteen ja teknologian pariin, ja mahdollistamme tasa-arvoisen pääsyn tutkitun tiedon ääreen. Jäsenistön yhteistyö ulottuu laajasti yhteiskuntaan, ja olemme haluttu kumppani vuorovaikutuksen edistäjänä.

Arvomme

Pyrimme toiminnassamme edistämään moniarvoisuutta, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta sekä yhdenvertaisuutta. Tavoitteenamme on edistää kriittistä ja objektiivista ajattelua, tasa-arvoa ja kestävää kehitystä Suomessa ja kansainvälisesti.

Tule kumppaniksi

Me tiedekeskuksissa uskomme, että tiede voi olla hauskaa iästä ja paikkakunnasta riippumatta. Kutsumme suomalaiset yritykset, yhdistykset ja muut toimijat mukaan kanssamme elämyksellisen tieteen pariin. Tutustu alta, millä tavalla voit tulla mukaan toimintaamme.

Tule kumppaniksi

Haluamme tehdä monipuolista yhteistyötä eri alojen yhteisöjen ja organisaatioiden kanssa. Etsimme kumppaneita erilaisiin hankkeisiin ja tapahtumiin. Uskomme, että uudenlaisen yhteistyön avulla voimme vaikuttaa tärkeisiin asioihin. Ota yhteyttä tiedekeskukset@gmail.com.

Liity jäseneksi

Verkostomme jäseneksi voidaan hyväksyä Suomessa toimiva, tiede- ja teknologiakasvatusta harjoittava oikeustoimikelpoinen yhteisö, joka sitoutuu yhdistyksen tarkoitukseen ja toimintaan. Ota yhteyttä tiedekeskukset@gmail.com.